2013. október 9., szerda

Elnyelés

Ez itt egy idézet a A Tao 365 gyöngyszeme című könyvből. Csak mert nekem nagyon tetszik.


Túlságosan gyakran gondoljuk statikusnak az elnyelést: a víz felszívódik a szivacsba és ottmarad. Pedig a valódi elnyelés az élet fejlődésének teljes vállalása habozás és ellentmondások nélkül. A természetben nem létezik elidegenedés. Minden tartozik valahová.
Csak mi emberek tartjuk távol magunkat ettől a folyamattól. Ragaszkodunk a civilizációhoz, a személyes terveinkhez, csip-csup érzelmeinkhez. Eltaszítjuk magunkat a folyamattól, még akkor is, ha epedezünk a szeretet, a társaság, a megértés és az eggyé válás után. Állandóan legyőzzük önmagunkat rosszul időzített kételyeinkkel és követelőzéseinkkel, vagy pedig hagyjuk, hogy a gyűlölet és a gőg elhomályosítsa az érzékelésünket. Elidegenedésünk önmagát gerjeszti. 
Mindeközben minden, ami természetes, zavartalanul áramlik tovább. Magunkat is hagynunk kell, hogy szabadon belevonódjunk a természeti folyamatokba, és elnyelődjünk. AZtán az események olyan maguktől érthetődően követik egymást, ahogy a Nap és a Hold, és minden úgy alakul, ahogy lennie kell. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése