2014. május 12., hétfő

Life on a boat

Nagyon régen láttam valami utazási TV magazinban ezeket a bizonyos lakóhajókat, amiket vagy megveszel vagy kibérelsz és végig hajókázhatod egész Angliát. Vagy éppen Londont. Azt hiszem szenteltem már egy posztot eme hajóknak, így most nem megyek részletekbe. A lényeg, hogy itt a május elseje az nem május elsején van, hanem az azt követő hétfőn és nem a munka ünnepének nevezik, hanem Maydaynek. Mert hogy az a koncepció, hogy a bank holidayeknek hétfőn kell lenni, hogy az embereknek legyen hosszú hétvége. Ezért aztán van Mayday (a munka ünnepe helyett) Spring Day (Pünkösd helyett) és Summer Day (nem tudom Augusztus 20-a helyett? :D) de sajnos ennyi. Ezeknek a bloody angoloknak, nem volt semmi véres forradalmuk, amit most megünnepelnének. Leszámítva a Guy Fawkes dayt, de az meg nem bank holiday csak csinnadratta. Na jó legalább a húsvét itt nem három hanem 4 napos. De ennyi. Szenteste sincs. Csak karácsony első napja. Béna anglikán egyház nem harcol ki semmi több  ünnepet. 
Na de ennyit az ünnepekről és vissza a Maydayre, amikor is a Little Venice nevű és hozzám igen közel eső helyen egész hétvégén állomásoztak ezek a szebbnél szebb lakóhajók mindenféle kirakodó vásárral, eszem iszommal és persze zenével és egyéb performanszokkal. Azt hiszem ez minden évben megrendezésre kerül, szóval érdemes rápillantani az alábbi weboldalra, ha épp valakit ez érdekel: https://www.waterways.org.uk/events_festivals/canalway_cavalcade_2014/canalway_cavalcade_2014



Hát ő kibérelte az egész placcot magának, ami igen felháborító tudván mennyi sok ember hömpölygött arrafelé.


És akkor most innentől a sok sok hajós kép. De nekem annyira tetszenek!!!





Csak hogy megtörjem a hajók sorát


Ők kérem hús vér emberek, nem viasz bábúk. Beszélnek meg mozognak, a néni meg kb. egész nap azt a rézkannát suvickolja




Ez volt a legjobb, egy hajó tele könyvekkel. Tulajdonképpen egy úszó könyvesbolt és be is lehetett menni, ahogy sok más hajóba is. 



Cica!!! terepmintás:)

Na ez állítólag valamilyen angol nemzeti tánc. Szerintem nem sokban különbözik bármely másik akár a magyar botos tánctól. Valami furcsa és érthetetlen módon az emberek a világ bármely pontján szeretnek zenére botokkal ugrabugrálni. 

A banda


Mivel megéheztünk, ellenben a sokaságban nem volt kedvünk enni, elindultunk a csatorna partján, hogy majd biztos lesz valami. És találtunk is egy elbüvölő kis pubot, étteremmel, ahol én boldogan elnézelődtem volna egy pohár rozéval, élvezve a napsütést, sajnos azonban utitársamnak nem tetszett a menü, így korgó hassal búcsút kellett vennem a helytől és tovább róni a mérföldeket, abban a reményben, hogy találunk egy jobban megfelelő helyet. 

Na itt nem ebédeltünk


A nagy keresésben egészen a Portobello roadig jutottunk, de az egyetlen szimpatikus helyre meg én nem akartam beülni, érzelmi okokból. 

Sajtbolt és igen a színes cukorkáknak tűnő tárgyak is sajtből vannak

Végül egy egészen hétköznapi kocsma hátsó fedett kertjében kötöttünk ki, ahol viszont nem mindennapi hallumi avokádó salátával és egy pint ale-lel enyhítettem szenvedéseimen. 

Majdnem moziba is mentünk, de épp nem adtak kedvünkre valót. 


És hirtelen ötlettől vezérelve elrángattam a Fekete Hattyút a teaház irányába, amit még akkor láttam meg, mikor Dia barátném búcsúestjén végig sétáltunk a Kensington Church Streeten a Notthing Hill felé. 


És a teaház, még mindig itt van és mitöbb még nyitva is volt, így be is tértünk. 

http://www.candellatearoom.co.uk

És te jó ég, mennyire felemelő volt végre nem valami pubban filózni, hogy akkor cider vagy ale, hanem egy ilyen elbűvölően bájos kis helyen válogatni illatosabbnál illatosabb teafüvek között. 
Igazából a hely maga épp nem súrolta a giccs kategóriát, pedig mindent megtettek ennek érdekében. De még is annyira hangulatos volt, hogy semmiképp nem sorolnám az előbb említett csoportba. Minden egyes teáscsésze, igazi porcelán és nincs két egyforma. A teásedény is mind más. És a sütemények! Frissek, mintha épp akkor készültek volna. És igen még rendes ebédet is lehetett volna itt enni, mert reggeli, ebéd uzsonna, minden van mi szem szájnak ingere. 



A teák, tessék csak szaglászni

A plafon










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése