2013. július 10., szerda

Banking

Csak egy szösszenet a bankolásról az UKban. 

Már többször is előfordult, hogy hívtak telefonon és a banki adataim szerették volna elkérni azonosításra. Mivel van egy enyhe paranojám, ilyenkor azonnal leteszem a telefont. 

Vasárnap is ez történt. Furcsa afriakai akcent motyogott valamit a telefonban, amiből csak azt értettem, hogy valamit akar a bankomtól. 

Aztán kedden fizetni akartam a kártyámmal és nem tudtam. Le volt tiltva.

Aztán hazaértem és itt várt egy levél a bankomtól, hogy azonnal hívjam fel őket, mert visszaélés történt a kártyámmal. 

Felhívtam őket, amire ráment a havi telefonkeretem, de igazából nem derült ki mi történt. Annyi csak, hogy a dropbox próbált levenni pénzt, de hál istennek a bankom ezt megakadályozta. Viszont, ahogy átmentünk az egyes vásárlásokon, feltűnt, hogy a citysocialising.com levont 12.99 fontot júliusban. Amit nem értek, mert januárban egyszer engedélyeztem, de utána nem használtam a weboldalt egyetalán. Ugyan feltűnt, hogy még mindig aktiv az oldal és kapom az emaileket, de ezt leállítottam és ezzel azt hittem téma le is zárva. Nos nem így volt. Mint kiderült valószínüleg, a Terms and conditions tickbox tartalmazhat izgalmas információkat a szolgáltatól. Például, hogy a kifizetés automatikusan megújítja magát. Így január óta ez a weboldal minden hónapban leemelt a számlámról 12.99 fontot. Nem nagy összeg éppen szemet sem szúr. De egyrészt szorzzuk be 5-tel, ahányszor tőlem levettek pénzt, másrészt szorozzuk be azon emberek számával, akik hasonló könnyelműek és nem nézegetik havonta a bankszámlakivonatot és nem olvassák el az apróbetűt. Nost gondolom valaki valahol nagyon kellemesen éldegél és többszörös fontmilliomos már. Én meg már megint tanulópénzt fizetek. Oké, hülye voltam. De most már megtanultam a leckém és szeretném, ha megkeresett pénzem meg is maradna és nem folyna el ilyen butaságokra. 

Köszönöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése